Kovalainen gaat voor zege in Frankrijk

Het zit dit jaar nog niet mee voor McLaren-coureur Heikki Kovalainen. Behoudens een derde plaats in Maleisië heeft de Fin dit jaar mede door pech zijn bolide nog niet naar het podium kunnen sturen, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij spoedig wel een zege zal behalen.

In Canada finishte Kovalainen door bandenproblemen buiten de punten, maar desondanks zegt hij steeds meer over de auto te weten te komen: "Ik begin de wagen steeds beter onder de knie te krijgen, maar helaas valt dat niet te zien aan mijn recente resultaten. Ik hoop dat ik komend weekend opnieuw vooruitgang kan boeken en mezelf een goede uitgangspositie kan verschaffen voor de race."

De Fin staat momenteel zevende in het kampioenschap met vijftien punten, maar hij kijkt voorlopig niet naar die stand, wel hoopt hij binnenkort een zege te pakken: "Ik kijk momenteel nog niet echt naar het puntentabel. Het gevecht om de wereldtitel ligt echter nog helemaal open en ik heb een goede kans om in Frankrijk veel punten te scoren. Ik werk vooral keihard voor die allereerste overwinning."