Theissen: "Leiding in klassement geen incident"

BMW Sauber-coureur Robert Kubica staat na zeven races aan de leiding van de WK-stand in de Formule 1. Volgens zijn teambaas Mario Theissen is dit geen incident en heeft dan ook aangeven dat het team na het behalen van de doelstelling voor dit jaar meer wil bereiken en tot het einde van het seizoen mee wil strijden voor de wereldtitel.

"Ons doel voor dit seizoen was om van het tweegevecht om de wereldtitel een driegevecht te maken, en dat is ons na zeven races al gelukt. Onze dubbelzege in Canada is daar het bewijs van. We zullen nu niet achterover gaan leunen. Het team is enorm gemotiveerd om het succes dat we tot dusver hebben bereikt, verder uit te bouwen. De volgende uitdaging is de volgende race. Het blijft zaak om alles uit onszelf te halen en maximaal te profiteren van de fouten van onze rivalen. Als we die instelling kunnen vasthouden, weet ik zeker dat we dit seizoen opnieuw onze eigen verwachtingen kunnen overtreffen," aldus Theissen.

"Als je na zeven races aan de leiding gaat in het kampioenschap, dan is dat geen kwestie van geluk. Het team en de rijders hebben hier de afgelopen twee jaar geleidelijk naartoe gewerkt. We zijn niet van plan om de voet nu van het gaspedaal te halen, we zullen gewoon volgas blijven doorgaan. Na afloop van het seizoen gaan we kijken wat ons dat heeft opgeleverd."

Theissen had ook nog iets over de rijders voor volgend jaar te melden: "Onze goede resultaten zorgen voor begerige blikken op de paddock. Andere teams denken dat het aan een van onze coureurs ligt en de andere rijders wijten de goede prestaties van BMW aan de auto. We hebben echter geen haast als het gaat om het nemen van beslissingen over de rijders voor 2009. We zullen hier verder ook niets over zeggen, totdat er zaken definitief zijn vastgelegd."