Uitslag Griekenland - Rusland

De Europees kampioen is onttroond. Griekenland is door een 1-0 nederlaag tegen Rusland uitgeschakeld. De ploeg van Guus Hiddink maakt hierdoor nog wel kans op de kwartfinales.

Zowel Griekenland als Rusland verloren hun eerste wedstrijd en mochten daarom vandaag niet verliezen. Iets wat in het begin van wedstrijd duidelijk te merken was aangezien beide ploegen voorzichtig speelden, hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen. Het enige gevaar kwam van schoten uit de tweede lijn, maar de keepers werden hiermee niet op de proef gesteld. De eerste serieuze kans was er na een kwartier voor Rusland. Pavljoetsjenko probeerde de Griekse keeper te verschalken met een lob, maar die ging net over.

Na 20 minuten kregen de Grieken een grote kans, Charisteas kopte echter net mis en de bal werd nog net weggewerkt door een Russische verdediger. Na 32 minuten werd het 1-0 voor Rusland. Nikopolidis kwam onnodig uitgelopen op Semak, die bracht de bal weer voor het dol waarna Zyrjanov vrij kon inschieten. De Grieken moesten na 39 minuten wisselen, Seitaridis moest geblesseerd het veld verlaten.

De Russen begonnen de tweede helft sterk en kregen gelijk enkele kansen. Deze werden echter redelijk makkelijk gestopt door Nikopolidis. De Russen kregen na 52 minuten een goede kans via Pavljoetsjenko, maar zijn schot belandde in het zijnet. De Russen bleven de goede kansen krijgen. Biljaletdinov kreeg uit uitstekende kans, maar schoot voorlangs.

De Grieken probeerden, in de wetenschap dat ze bij een nederlaag zouden zijn uitgeschakeld, meer aan te vallen. Kansen kwamen er hierdoor voor onder meer Charisteas en Basinas, maar deze werden niet benut. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen zelfs nog voor Rusland, maar gescoord werd er niet, al kregen de Russen nog wel een enorme kans in de blessuretijd.

Griekenland - Rusland 0-1
33' Zyrjanov 0-1

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Karagounis, Liberopoulos (Griekenland), Sajenko, Torbinskij (Rusland)

Opstellingen:

Griekenland: Nikopolidis, Seitaridis (Karagounis/40), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis, Katsouranis, Basinas, Patsatzoglou, Charisteas, Liberopoulos (Gekas/61), Amanatidis (Giannakopoulos/80)

Rusland: Akinfejev, Anjoekov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zjirkov (V. Berezoetsky/87), Torbinskij, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov (Sajenko/70), Pavljoetsjenko