Rijnsburgse Boys wint amateurbeker

Zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys heeft vanmiddag op eigen veld de landelijke amateurbeker gewonnen. De ploeg wist zondaghoofdklasser Achilles '29 in de finale met 2-0 te kloppen.

Beide teams hadden de finale bereikt na enkele overwinningen in een nacompetitie met de zes winnaars van de districtsbekers. Achilles '29, winnaar van Oost, rekende in de kwartfinale af met de winnaar van Zuid I, Unitas. Het werd toen 1-6. Ook AFC Ajax, winnaar van West I, kon niet tegen de zondagamateurs op. De ploeg uit Groesbeek won met 0-2 en kwam zo in de finale. Rijnsburgse Boys was vrijgeloot voor de kwartfinale en hoefde dus alleen in de halve finale te spelen. Daarin versloeg de winnaar van West II de winnaar van Zuid II, Gemert, met 0-2. Gemert had eerder de winnaar van Noord, Hoogeveen, met 2-0 verslagen in de kwartfinale.

Rijnsburgse Boys, de nummer twee van de zaterdaghoofdklasse A, mocht dus thuis aantreden tegen de kampioen uit de zondaghoofdklasse C. Dankzij goals van Raymond Kolder en Martijn Gootjes zegevierden de Uien dus met 2-0. Hiermee neemt Rijnsburgse Boys de beker over van FC Türkiyemspor. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal men mogen spelen om de Supercup. Wie daarin de tegenstander zal worden, is pas volgende week bekend. FC Lisse en Hollandia maken namelijk vandaag en volgende week uit wie zich tot landskampioen mag kronen.