[A1GP] Nieuwe wagen test verder

Deze week is men opnieuw aan het testen geweest met de nieuwe A1GP-bolide. Er werd twee dagen succesvol getest op het circuit van Imola. Andrea Bertolini zat opnieuw aan het stuur van de wagen, die voortbewogen wordt door een Ferrari-motor.

"We hebben nu zo'n negenhonderd kilometer getest, en allen gaat relatief soepel", vertelde John Wickham, de General Manager technical and operations. "De auto presteert erg goed en de coureur is er blij mee. De balans is goed en de banden doen het ook goed. We hebben nog niet zoveel kunnen testen als we wilden, maar dat kwam vooral door het weer op Fiorano. De auto presteerde desondanks wel erg goed, ook in de regen. Ook met de betrouwbaarheid zit het wel snor. We kijken uit naar de test van volgende week."

Komende week zal er vijf dagen getest worden op het Guadix Circuit, in de buurt van Granada in Spanje. Dit is een vrij nieuw circuit, met een recht stuk van 750 meter en zowel snelle als langzame bochten.

De testsessies voor de teams vinden plaats van 18 tot en met 20 augustus op Silverstone, en op 17 en 18 september op het circuit van Mugello.