Henry heeft EK-record te pakken

De Franse aanvaller Thierry Henry heeft zich geschaard in het rijtje van voetballers die op drie verschillende Europese kampioenschappen heeft gescoord. Hij ziet de Duitser Jurgen Klinsmann en de Tsjech Vladimír ¦micer naast zich.

Tijdens de wedstrijd Nederland - Frankrijk van vandaag wist de Fransman in de 71e minuut de 2-1 te maken. Het zou het enige doelpunt zijn voor Les Bleus, een minuutje later lag de goal van Arjen Robben aan de andere kant in de korte hoek binnen: 3-1. Uiteindelijk zou Oranje er met 4-1 uitkomen.

De vraag is of Henry blij zal zijn met zijn record. Na de gevoelige nederlaag staat de vice-wereldkampioen nu gedeeld derde in Poule C. Roemenië speelde eerder vandaag met 1-1 gelijk tegen Italië, hoewel de Roemenen nog bijna wonnen door een penalty, maar die werd gemist. Alles hangt dan af van de komende wedstrijd van dinsdag tegen Italië, hoewel die beide ploegen afhankelijk zijn van het resultaat van Nederland tegen de Roemenen.

Submitter:  Bron: FOK!sport