Kubica: "Consistentie nu belangrijk"

BMW-coureur Robert Kubica is dit seizoen na zijn uitvallen in Australië nog niet lager geëindigd dan de vierde plaats. In Canada boekte hij een eerste overwinning en pakte dankzij het uitvallen van Hamilton en Räikkönen hiermee ook de leiding in WK-stand. Wil hij mee blijven doen, dan zal hij consistent moeten blijven in de rest van het jaar.

"Ik had niet verwacht dat ik na zeven races het kampioenschap zou leiden, aangezien we zeker niet de snelste wagen op de grid hebben. Wat we echter wel hebben, is een zeer betrouwbare auto. Vorig jaar hadden we nog een paar problemen met de betrouwbaarheid, maar dit jaar hebben we veel progressie geboekt op dit punt," vertelde de 23-jarige Pool tijdens de eerste testdag in Barcelona.

"Tot dusver heb ik regelmatig punten kunnen scoren, maar ik weet natuurlijk niet hoe lang dat nog goed gaat. Ik zal het per Grand Prix moeten bekijken en ik zal moeten proberen om het maximale uit elke situatie te halen. Consistentie is daarbij natuurlijk een zeer belangrijke factor. Hopelijk kunnen we de auto nog iets verbeteren en daarna moeten we mooie dingen kunnen laten zien. Ik zal mijn uiterste best doen, want misschien krijg ik nooit weer zo’n kans," aldus de BMW-coureur.