Westerhof nieuwe coach Vitesse

Vitesse heeft zijn hoofdtrainer voor komend seizoen binnen. Hans Westerhof heeft voor één seizoen getekend bij de Arnhemse club.

Na het afhaken van Erwin Koeman, die koos voor een baan als bondscoach van Hongarije, kwam Westerhof in beeld. Westerhof is erg blij met zijn nieuwe werkgever: "De volharding die Vitesse heeft getoond is voor mij ook heel belangrijk geweest", aldus Westerhof tegenover VI.nl. "Ze waren enthousiast, hebben me een heel reële situatie van de werkelijkheid geschetst en wilden me echt graag hebben. Dat gaf een goed gevoel. Het eerste gevoel was super en dat gevoel is nog steeds zo. Ik vind het een geweldige uitdaging om bij Vitesse aan de slag te mogen gaan."

De coacht tekent dus voor één seizoen, maar dat betekent niet dat hij volgend jaar alweer vertrekt: "Dat heeft niets met Vitesse te maken, ik doe dat altijd zo. Simpelweg omdat ik nogal gehecht ben aan mijn vrijheid." Westerhof is in het verleden trainer geweest van onder andere FC Groningen, PSV, Ajax, Willem II en de Mexicaanse clubs Chivas Guadalajara en Necaxa. In Arnhem wordt hij de opvolger van de eind april vertrokken Aad de Mos.