Ferrari beschouwt BMW als rivaal

Bij Ferrari zijn ze van mening dat naast McLaren ook BMW dit jaar mee gaat doen om de titels. Nadat Robert Kubica zondag won in Canada is het voor vele duidelijk, het Duitse team kan ook races winnen.

Stefano Domenicali, teambaas van Ferrari, liet weten dat de winst van een BMW-coureur geen incident zal blijken. "Aan het begin van het seizoen zei ik al dat naast McLaren ook BMW een belangrijke rivaal zou worden. BMW kende een zeer goede race in Canada. Ze maakten geen enkele fout en profiteerden van de situatie. BMW hoort nu echt bij de top. Ze zijn erg sterk en we zullen met ze moeten gaan vechten."

Verder benadrukte hij nogmaals dat ze in Frankrijk over twee weken zelf weer vooraan moeten meedoen. "We moeten nu snel terugkeren naar onze gebruikelijke resultaten. We moeten hard aan het werk en de concurrentie niet onderschatten. BMW heeft zondag veel punten gepakt en McLaren is ook nog steeds sterk, ondanks dat zij geen punten scoorden. We moeten dus hard blijven werken, geen fouten maken en zorgen voor een goede betrouwbaarheid. We moeten in de komende races goed presteren, dus niet alleen in Frankrijk."