Spanje heeft respect voor 'Guus Geluk'

Bondscoach Luis Aragonés van Spanje weet zich gewaarschuwd voor Rusland, met Guus Hiddink aan het roer. Toch betekent dat niet dat ze de Russen vrezen.

De Spanjaarden hebben respect voor de Nederlandse coach, maar echt bang zijn ze niet. "Hiddink kent het Spaanse voetbal van binnen en van buiten", zegt doelman Iker Casillas. "Met alle teams die hij heeft gecoacht, heeft hij het goed gedaan. We hebben veel respect voor Hiddink en zijn prestaties."

Zo schakelde Zuid-Korea Spanje uit op het WK in 2002, dat in Japan en Zuid-Korea gehouden werd. Daar was de Varssevelder ook de trainer van de winnende ploeg. Er zijn twee spelers van toen die er dit EK ook weer bij zijn: Casillas en Xavier Hernández Creus, kortweg Xavi.

De middenvelder van Barcelona roemt Hiddink ook: "Hiddink zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Rusland ons spel ontregelt. De Russen hebben een taai team. Ze hebben weinig grote namen, maar ze hebben snelle en balvaardige spelers. Het is belangrijk dat we als eerste scoren."

Toch kent de oefenmeester van La Selección weinig twijfels voor het scorend vermogen van zijn ploeg, al zijn de spelers wel beducht voor de tactische vondsten van Guus Geluk. "De eerste wedstrijd is altijd gevaarlijk, maar we gaan gewoon voor de winst. Ik heb geen angst voor dit duel. Ik heb veel vertrouwen in mijn team en de spelers", aldus de bondscoach.

Submitter: Pannekoekje Bron: VI