Tom Boonen betrapt op cocaïnegebruik

Tom Boonen is kortgeleden betrapt op het gebruik van cocaïne. De Belgisch toprenner liep op 25 mei tegen de lamp bij een controle buiten competitie. Daardoor is de kans dat de renner geschorst wordt niet waarschijnlijk. De controle vond plaats drie dagen voordat de Ronde van België zou beginnen.

De onderzoeksrechter in Turnhout zal het onderzoeksrapport desondanks wel opsturen naar het UCI en de WADA, het internationale dopingsinstituut. Boonen won in de Ronde van België de laatste etappe. Omdat Boonen is gepakt bij een controle buiten competitie wordt een schorsing zeer onwaarschijnlijk geacht, desalniettemin zullen de UCI en de WADA gaan bekijken of de Belg geschorst dient te worden omdat het incident slechts drie dagen voor een belangrijke koers plaatsvond.

Het is niet voor het eerst dat de Quick Step-renner in verband wordt gebracht met cocaïne. Vorig jaar kwam de Belg in het nieuws toen eind december Tom Vanoppen betrapt werd op cocaïne gebruik. Vanoppen zei toen dat hij het witte poeder van Boonen had gekregen. Daarop volgden huiszoekingen bij ondermeer zijn ouderlijk huis.

Vorige week nog kwam de Belg ook al in opspraak toen zijn rijbewijs voor de tweede keer werd ingenomen. Boonen werd toen aan de kant gezet wegens te snel rijden. Bovendien bleek de wielrenner teveel te hebben gedronken. Zes weken daarvoor was zijn rijbewijs voor het eerst ingenomen. Gisteravond werd Boonen al ondervraagt door de Belgische politie maar voorlopig is de renner niet in verdenking gesteld.

Met dank aan hinse en Fugo voor de submit