Alonso: "Ik had op podium kunnen staan"

Fernando Alonso is boos op het team van Renault. De Spanjaard vond dat het team een verkeerde pitstopstrategie had opgedrongen. Het Franse team haalde Alonso tijdens de safety car naar binnen terwijl hij nog voor zes of zeven rondjes brandstof had.

"Het team maakte een grote fout door me te laten tanken terwijl de safety car op de baan was. Ik had nog makkelijk zes of zeven rondjes langer kunnen doorgaan zoals Nick Heidfeld dat deed. Indien het team me niet naar de pits had geroepen, dan had ik voor de beide BMW’s gereden en was ik zeker op het podium geindigd” aldus Alonso.

Alonso heeft de race in Canada trouwens niet uitgereden. Hij verremde zich tot tweemaal toe in de haarspeldbocht en spinde vervolgens de muur in. Op dat moment reed Alonso op de derde plaats. ”Ik lag inderdaad op de derde plaats toen ik van de baan vloog, maar eigenlijk betekende die positie niks. Achter mij reden namelijk een aantal andere rijders die niet meer naar de pits moesten. Eigenlijk reed ik dus maar op de achtste of negende plaats. Ik probeerde toch zo hard mogelijk om punten te scoren door Heidfeld in te halen. Daarbij kwam ik op de vuile kant van de baan terecht en raakte ik de muur. Allemaal de schuld van onze slechte strategie.”