Alonso: Ferrari of McLaren

Fernando Alonso wil dit weekend in Canada punten pakken. Vorig jaar werd de Spanjaard, toen nog in een McLaren, voorbij gereden door Takuma Sato (Super Aguri) wat hem pijn deed.

Alonso denkt dat de Ferrari's en de McLaren's favoriet zijn voor de zege zondag. "We hebben in Monaco niet bereikt wat we onder normale omstandigheden zouden moeten kunnen bereiken, dus het eindresultaat was erg teleurstellend. We zijn niet om het kampioenschap aan het vechten, dus we namen wat meer risico's in Monaco, maar helaas heeft ons dat niets opgeleverd. Ik kijk nu uit naar het weekend in Canada, om te kijken wat we daar kunnen doen. Montreal is weer een totaal ander circuit. In 2006 heb ik hier de Grand Prix gewonnen, dus ik bewaar mooie herinneringen aan deze plek. Het wordt vast en zeker een interessante race."

De wereldkampioen van 2005 en 2006 hoopt zelf te verrassen op het circuit van Gilles Villeneuve. "Ik zie niet in waarom niet. Het team is zich al enkele weken aan het voorbereiden op deze race, onder meer met een test op Paul Ricard. We hebben onlangs een paar goede stappen voorwaarts gezet en we zullen proberen zoveel mogelijk progressie te blijven boeken. Sinds de Spaanse GP kunnen we het tempo goed volgen en dat zou in Canada ook het geval moeten zijn. We zullen daar in elk geval ons best voor doen."