Licentie Van Hanegem in gevaar

FC Utrecht trainer Willem van Hanegem loopt het risico zijn licentie kwijt te raken. In de komende weken zal hij snel alsnog zijn coachpunten moeten halen om aan de eisen van de KNVB te voldoen.

De KNVB heeft FC Utrecht aangeschreven met de mededeling dat van Hanegem voor 1 juli het benodigde aantal punten moet hebben. Mocht dit niet lukken, dan mag de Kromme geen hoofdtrainer meer zijn. KNVB directeur Henk Kesler: "We hebben hem en FC Utrecht in maart een duidelijk traject voorgehouden, waarin hij op verscheidene fronten de noodzakelijke punten kan behalen, door het geven van clinics bijvoorbeeld. Tot op heden is dat echter nog niet gebeurd. De tijd begint nu wel te dringen."

FC Utrecht voorzitter Jan-Willem van Dop heeft bevestigd dat de KNVB een ultimatum heeft gesteld aan Van Hanegem. "We zijn samen met Willem druk bezig met ons huiswerk", aldus van Dop. "Ik zie het positief in. Willem is nu eenmaal geen lid van de belangenvereniging coaches betaald voetbal. Hierdoor is hij ook niet aanwezig op bijeenkomsten van de CBV, die punten opleveren. Voor Willem is het daarom wat moeilijker om zijn vereiste score te halen. Maar het gaat best lukken voor 1 juli".