Eriksson en Man City uit elkaar

Na één seizoen vertrekt Sven-Göran Eriksson weer bij Manchester City. De Engelse club meldde vanochtend dat de trainer en zij uit elkaar zijn gaan.

Eriksson startte het seizoen nog uitstekend, en wist City lange tijd in de kop van het Premiership te houden. Na een slechte tweede seizoenshelft leek Europees voetbal niet meer haalbaar, maar de Citizens hebben door middel van fairplay alsnog de voorronde van de UEFA Cup bereikt. Bovendien was de negende plaats in de Premier League de hoogste in de historie van de club. Het vertrek van de Zweed was al langere tijd aanstaande, nadat de Thaise eigenaar Thaksin Shinawatra in april reeds aankondigde liever een nieuwe trainer aan te stellen.

"Ik heb genoten van mijn tijd bij Manchester City, en ik bedank de fans, spelers en staf voor hun steun gedurende het seizoen", aldus Eriksson. De Zweed, die voorheen onder meer actief was bij de clubs Benfica, Sampdoria en Lazio, en als bondscoach van Engeland, was zeer populair in Manchester. Alistair Mackintosh, City's chief executive, vertelde: "De directie en iedereen bij Manchester City willen Sven bedanken voor zijn inzet. We wensen hem succes in de toekomst, en natuurlijk blijft hij een vriend van de club."

Het is nog onduidelijk wie Eriksson moet opvolgen bij Manchester City. Over de toekomst van de trainer is ook nog onduidelijkheid, al geniet hij interesse vanuit Mexico om daar bondscoach te worden.