'Mathijsen wint strijd van Bouma'

Marco van Basten heeft laten weten dat hij voorlopig Joris Mathijsen links in het centrum van de verdediging laat staan. Wilfred Bouma moet genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Dit liet de bondscoach na afloop van de wedstrijd tegen Wales weten.

De verdediger van Hamburger SV was de laatste weken in een hevige concurrentiestrijd met Bouma verwikkeld. "Maar ik heb Bouma laten weten dat Joris nu de voorkeur geniet", aldus Van Basten. De bondscoach vertelt verder: "Ik vind dat er weinig verschil zit tussen beide spelers. Maar Joris heeft de laatste jaren altijd een heel goede indruk gemaakt. Hij heeft laten zien dat hij goed kan verdedigen. Dat vind ik belangrijk. Bouma heeft de boodschap goed opgepakt. Hij blijft goed en hard trainen. Zo hoort dat ook."

Over de twee plekken vóór de verdediging is nog niets beslist. Alle mogelijkheden liggen nog open. Afgelopen week stonden Demy de Zeeuw en Orlando Engelaar op deze plaatsen, maar Van Basten ziet ook andere mogelijkheden: "Maar ik vond Nigel de Jong ook wel heel sterk invallen."