Frankrijk wint niet van Paraguay

In een oefenwedstrijd ter voorbereiding op Euro 2008 wist vice-wereldkampioen Frankrijk zaterdag niet te winnen van Paraguay. Na negentig minuten stond de stand 0-0 op het scorebord.

In Toulouse begon Frankrijk voorin met het drietal Benzema, Henry en Malouda. In de eerste helft misten Ribery en Karim Benzema enkele kansen. Invaller Sidney Govou kreeg zes minuten voor tijd nog de beste kans, maar de paal behoede Paraguay voor een 1-0 achterstand. "We konden niet scoren, maar ik zag enkele positieve punten," aldus bondscoach Raymond Domenech. "Maar we moeten wel efficiënter worden."

Het is nog onzeker of Patrick Viera de openingswedstrijd tegen Roemenië kan spelen op het EK. De Inter-middenvelder sukkelt al enige tijd met zijn linkerbil. Frankrijk is overigens één van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van komende EK.