[RG] Nalbandian verrast door wildcardhouder

Hij werd als enige man in Parijs gezien die een derde opeenvolgende finale tussen Roger Federer en titelhouder Rafael Nadal kon voorkomen. David Nalbandian verkeek zich helaas donderdag in de tweede ronde op Roland Garros op Jeremy Chardy, die met een wildcard het grand slamtoernooi was binnen gekomen.

Na twee sets leek er voor de argeloze Argentijn nog niets aan de hand. De score was 6-3 en 6-4 in zijn voordeel. Hierna verloor de zesde geplaatste tennisser de controle kwijt. Met 2-6 1-6 en 2-6 verliet hij op even sensationele als beschamende wijze het toernooi. In de vijfde set leidde Nalbandian eerst nog met 2-0 om daarna met 2-6 droevig af te gaan. Chardy, de nummer 145 van de wereldranglijst, beleefde de mooiste overwinning in zijn carrire. Na zijn ontmaskering bleef Nalbandian opmerkelijk nuchter. “Ik heb nu meer vrijetijd in Parijs dan ik had gedacht. Ik weet nog niet hoe ik dat ga invullen.

Er waren meer opvallende verliezers donderdag. Amlie Mauresmo uit Frankrijk en de Amerikaan James Blake trokken de nodige aandacht. Mauresmo ging onderuit tegen de 19-jarige Carla Suarez Navarro, een debutante uit Spanje die via het kwalificatietoernooi een plaats in het hoofdtoernooi had verworven. De 19-jarige Navarro won mooi in twee sets: 6-3 en 6-4. De Franaise kwam op Roland Garros nooit verder dan de kwartfinales. Het was haar snelste aftocht in Parijs in zeven jaar. “Ik weet niet wat ik moet zeggen”, mompelde Mauresmo, de nummer 22 van de plaatsingslijst. “Ik kon weinig uitrichten op de baan. Het was meelijwekkend.

De Letse tiener Ernests Gulbis verraste Blake. De nummer tachtig op de wereldranglijst was in vier sets te sterk voor de nummer zeven van de plaatsingslijst: 7-6, 3-6, 7-5 en 6-3. Blake liet hiermee zien dat hij niks te zoeken heeft op een graveltoernooi. Hij nam zes keer deel aan het graveltoernooi en kwam nooit verder dan de derde ronde.