Kluivert: 'Als Ajax belt, zeg ik ja'

Patrick Kluivert lijkt wel interesse te hebben in een terugkeer naar Ajax. Het zou een ideale stageplek zijn voor de oud-Ajacied om zijn cursus Coach Betaald Voetbal af te ronden.

"Als Ajax belt, zeg ik ja. Dat is zeker", laat de aanvaller weten tegenover Ajaxlife TV. "Maar dan moeten ze natuurlijk wel bellen", grapt de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona. Ook laat Kluivert weten ook wel bij AZ te willen fungeren als stagiair. "Natuurlijk is AZ ook een optie, want ik ken Louis van Gaal goed. Maar het liefst ga ik zeker bij Ajax stage lopen."

Kluivert vindt de kritiek op de jeugdopleiding van de Amsterdamse club onnodig en onterecht is. "Ik heb het niveau gezien waarin mijn zoons spelen, petje af hoor", is de mening van de aanvaller die 79 interlands speelde en daarin veertig keer scoorde. "Ajax moet Ajax weer worden, weer lekker gaan voetballen en niet te veel op de beurs gaan rommelen. Het moet weer een echte voetbalclub worden, zoals in De Meer en dan komt alles goed", besluit de spits van 344 wedstrijden en 149 treffers.

Michael Reiziger besloot eerder ook om de cursus te gaan volgen.