[RG] Haase door, Krajicek niet

Het is Robin haase gelukt in het dubbelspel de tweede ronde te bereiken. Met zijn partner Rik De Voest uit Zuid-Afrika versloeg hij de Wit-Rus Max Mirnii en de Brit Jamie Murray in drie sets: 3-6, 6-3 en 7-5. De verliezers waren als twaalfde geplaatst.

Voor Michaëlla Krajicek verliep ook het dubbelspel niet naar wens. De Nederlandse moest zich met haar Nieuw-Zeelandse dubbelspelpartner Marina Erakovic gewonnen geven tegen het Franse duo Emilie Loit/Pauline Parmentier. Krajicek en Erakovic verloren in twee sets: 6-4 en 7-6 (3).

Krajicek maakt een moeilijke periode door. Ze verloor al tienmaal op rij en is bezig belangrijke beslissingen te nemen in haar tenniscarrière. Als eerste neemt ze een nieuwe tennistrainer aan. Op dit moment is haar vader haar trainer. Die nieuwe tennistrainer moet volgens haar wel goed kunnen samenwerken met haar fitnesscoach Allistair McCaw. De uiteindelijke beslissing wordt door Krajicek zelf, en door niemand anders, genomen. "Ik krijg van diverse mensen advies en de mening van vader is belangrijk. Maar dat is mijn eigen mening ook en ik ben inmiddels volwassen genoeg om die te volgen."