[Giro] Riccò: "Ik ga alles geven"

Riccardo Riccò dicht zichzelf een goede kans toe om de Giro d'Italia te winnen. De renner van Saunier Duval heeft in het algemeen klassement een achterstand van 41 seconden op leider Alberto Contador. Volgens de Italiaan zijn er nog een aantal mogelijkheden om de roze trui van de Spanjaard over te nemen.

"Vrijdag en zaterdag zijn er nog twee zware bergritten. Ik ga alles geven en dan zien we wel hoe de zaken ervoor staan," liet Riccò in een reactie weten. In de tiende etappe verloor de renner bijna twee minuten op Contador, die voor Astana rijdt. "Ik kwam toen wel ten val. Zonder die val en de ploegentijdrit op de openingsdag had ik in het roze gereden."

Riccò wist in de bergetappes van de afgelopen dagen al wat verloren tijd terug te pakken. "Als ik zondag op de slotdag tijdens de individuele tijdrit naar Milaan in de roze leiderstrui start, dan zal Contador de wedstrijd van zijn leven moeten rijden om me eruit te krijgen", aldus de Italiaan, die op dit moment veel zelfvertrouwen bezit.

Een aantal kenners denken dat Riccò voor aanvang van de afsluitende tijdrit (28,5 kilometer) een voorsprong van twee minuten op Contador moet hebben. De renner van Saunier Duval denkt daar heel anders over. "Met minder gaat het me ook lukken."