"Hamilton net zo goed als Schumi en Senna"

Teambaas Frank Williams van de gelijknamige renstal denkt dat Lewis Hamilton een Monegaskische kroonprins is. De McLaren-coureur zou wat betreft de Brit net als Ayrton Senna (zes overwinningen) en Michael Schumacher (vijfmaal de beste) vaak kunnen winnen op het stratencircuit.

Williams vierde in Monaco zijn zeshonderdste race en genoot daarbij vooral van Hamilton. "Lewis won in stijl. Er was veel druk en er waren natuurlijk veel vangrails. Je moet je echt goed concentreren om alles goed onder controle te houden. De tijd van Schumacher is nu voorbij. Lewis heeft de kwaliteiten om zijn naam nu voor een paar jaar aan Monaco te verbinden," aldus de oud-teambaas van Senna. De Braziliaan reed in 1994 drie races voor Williams, tot hij overleed op Imola.

Ook oud-wereldkampioen Jackie Stewart ziet in de Hamilton een meervoudig winnaar in het Vorstendom. "Waarom niet? Hij is nog maar 23 jaar oud, dus hij heeft tijd genoeg. Bovendien rijdt hij voor een van de twee beste teams ter wereld. Het was natuurlijk een aparte race, maar hij pakte hier voordeel uit. Na zijn aanvaring met de vangrail toonde hij aan dat je nooit moet opgeven. En dat deed hij op behoorlijk goed," zei Stewart, die zelf driemaal won in Monaco.