Coulthard verbaasd over crash in Q2

David Coulthard had zich in de tweede kwalificatiesessie al verzekerd van een plek in het laatste deel van de kwalificatie toen het noodlot toesloeg. Hij crashte met zijn Red Bull-auto bij het uitkomen van de tunnel hard in de muur, zodat hij niet meer deel kon nemen aan het derde deel van de kwalificatie en moet daarom zondag van plek 10 starten in Monaco.

"Ik reed tegen de driehonderd kilometer per uur, dus dit was wel de slechtste plek waar ik kon crashen. Ik drukte het rempedaal in, maar de auto begon te glijden. Normaalgesproken hoor je de auto weer onder controle te krijgen wanneer je lift, maar de auto stuurde zo scherp naar rechts, dat ik niets meer kon doen. Ik ben er wel verbaasd over dat dit kon gebeuren. We moeten nu naar de data kijken om uit te zoeken hoe het kwam," aldus de Schot over zijn crash, waarbij hij na de vangrail geraakt te hebben nog in de bandenstapels terecht kwam.

Na afloop van de kwalificatie klaagde Coulthard ook over pijn: "Dit was eigenlijk één van de zwaarste crashes, hoewel het er niet zo naar uit zag. Dit was de meest slechtst denkbare plek op dit circuit. Het doet behoorlijk zeer als je de vangrail raakt. Bij de tweede impact legde ik mijn hoofd tegen de hoofdsteun. Dan krijg je geen whiplash. Maar bij de eerste impact heb je geen kans. Ik knalde met mijn elleboog ergens tegenaan. Ik heb last van mijn hoofd en elleboog. Ik zal morgen wel zien hoe ik me voel, maar ik denk dat het dan wel ok is."

Eerder op de dag kreeg Coulthard al 2400 euro boete, omdat hij te snel reed in de pitstraat. In totaal heeft Coulthard dit weekend al voor 6400 euro aan bekeuringen op zak.