Ferrari blij na kwalificatie

Ferrari heeft met plek een en twee in de kwalificatie bewezen dit jaar ook op een stratencircuit goed te kunnen presteren. Vorig jaar moest het team na de kwalificatie nog genoegen nemen met een derde en een zestiende plaats. Toen waren het de beide McLarens die eerste rij bezetten, nu staan zij achter de beide Ferrari's op de tweede rij.

Een zeer blije Felipe Massa zei na afloop van de kwalificatie: "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik op pole sta. Ik heb het hier nooit zo naar mijn zin gehad, maar nu begin ik wel van dit circuit te houden. Op de eerste dag kwam ik nog wat te kort, maar vandaag viel alles op zijn plaats en de auto is geweldig. Mijn eerste ronde was niet slecht, maar ik zag dat ik nog wat tijd miste en dat Kimi en Lewis erg dichtbij zaten. Ik moest harder gaan en reed een perfecte ronde. Dat gebeurt in Monaco bijna nooit!"

Ook teamgenoot Kimi Räikkönen was tevreden met het resultaat van de kwalificatie: "Mijn eerste en tweede run waren in orde, maar ik was waarschijnlijk iets te voorzichtig in de eerste bochten. Ondanks dat kon ik een goede ronde rijden, maar het was niet genoeg. Het is echter goed om morgen op de eerste rij te staan. De banden werken goed, al is het moeilijk om ze gelijk in de eerste ronde goed op temperatuur te krijgen. Ik wist vooraf niet wat we moesten verwachten, omdat we hier vorig jaar erg langzaam waren. Het ziet er nu echter naar uit dat we voor de overwinning kunnen gaan."