HHC en Spakenburg in evenwicht

Spakenburg heeft vanmiddag bij HHC Hardenberg een moeizaam gelijkspel uit het vuur gesleept. Pas in de slotfase kwamen de Spakenburgers op 1-1. Bovendien miste de thuisploeg een strafschop.

Beide teams opereerden voor drieduizend toeschouwers niet op volle sterkte. Spakenburg moest het doen zonder hoofdklassetopscorer Ruben Wilson, terwijl HHC zonder Stefan Buitenhuis aantrad en al vroeg in de wedstrijd topschutter Martijn Berger met een blessure zag uitvallen. De Hardenbergers namen na een weinig boeiende eerste helft wel de leiding. Kenny Kroeze schoot in de extra tijd raak.

Na rust raakte HHC via Lars Offringa eerst de paal en liet Michel Steggink de kans liggen om van elf meter de voorsprong te verdubbelen. Doelman Sven Taberima stopte de strafschop van Steggink. Deze morele oppepper kon Spakenburg goed gebruiken. Karim Elkaddouri zorgde in de slotfase voor de niet meer verwachte gelijkmaker.

FC Lisse blijft koploper met vier punten, Spakenburg heeft er nu twee en HHC één. Alle teams hebben nu twee keer gespeeld. Volgende week zaterdag ontvangt FC Lisse op eigen veld Spakenburg. Bij winst is Lisse dan al zaterdagkampioen.