Van Nistelrooy: "Sneijder is extreem goed"

Ruud van Nistelrooy trainde vrijdag voor het eerst met de selectie van het Nederlands Elftal mee. De aanvaller van Real Madrid hield zich voornamelijk met een aantal individuele oefeningen bezig. Aanstaande maandag zal de speler weer volop meetrainen.

"Ik heb er naar uitgekeken om aan te sluiten bij Oranje," liet Van Nistelrooy in Katwijk weten. "Het voelt goed om hier weer te zijn."

De spits van Real Madrid kijkt vol vertrouwen uit naar het EK voetbal, dat over enkele weken in Oostenrijk en Zwitserland van start gaat. "Vergeleken met twee jaar geleden, hebben veel spelers een goede ontwikkeling doorgemaakt. Een aantal hebben een transfer gemaakt naar een grote club, anderen hebben zich bij hun club aanmerkelijk verbeterd."

Hiermee doelt Van Nistelrooy onder andere op Wesley Sneijder. De voormalig speler van Ajax, die tegenwoordig voor Real Madrid uitkomt, heeft zich uitstekend ontwikkeld. De spits maakte dit van dichtbij mee, aangezien het ploeggenoten zijn. "Wesley heeft zich echt stormachtig ontwikkeld. Hij was altijd al heel goed, maar nu is hij echt extreem goed. Hij zit ook goed in zijn vel, hij zit in zo'n fase waarin hij echt alles kan."

Van Nistelrooy is van mening dat Sneijder, mede door het vertrek naar Real Madrid, vele malen beter is geworden. "In Spanje is elke wedstrijd een topwedstrijd. Ik wil helemaal niet denigrerend praten over kleinere competities, maar het is gewoon zo dat je bijvoorbeeld in Nederland maar een paar topwedstrijden per seizoen hebt. In Spanje moet je elke drie dagen vol aan de bak. Daar leer je als speler ontzettend veel van", aldus de ervaren spits.