Keita: "Engelse topclub wil mij"

Naar eigen zeggen geniet Seydou Keita de interesse van één van de Engelse grote vier. De middenvelder van Sevilla vindt het echter niet erg om in Andalusië te blijven.

De international van Mali nadert het einde van zijn eerste seizoen in Spanje. Afgelopen zomer kwam hij voor zo'n ¤4 miljoen over van het Franse RC Lens. Zijn prestaties bij de nummer vijf van La Liga zijn niet onopgemerkt gebleven en naar verluidt zijn Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur allen geïnteresseerd in de diensten van Keita. Volgens de speler zelf heeft één van de Big Four reeds contact gezocht over een mogelijke transfer.

"Eén van de clubs uit de Engelse grote vier heeft mij gevraagd of ik oren had naar een carrière in de Premier League. Ik ben echter tevreden in Sevilla", vertelde de middenvelder. "Maar je weet het nooit. Als de club een bod accepteert zou ik best weg kunnen gaan. Net als spelen in La Liga is het Premiership een droom voor mij. Als ik aan het einde van mijn carrière kan zeggen dat ik in beide competities heb gespeeld zou dat geweldig zijn."