[NHL] Penguins winnen eerste finaleduel

De Pittsburgh Penguins hebben in de finale van de Eastern Conference hun eerste onderlinge duel met de Philadelphia Flyers gewonnen. In eigen huis werd het 4-2. De tweede wedstrijd in deze best-of-7 series zal zondag eveneens in Pittsburgh gespeeld worden.

De Penguins legden in de eerste periode de basis voor hun overwinning. Het duel ontbrandde na zes minuten toen Petr Sykora Pittsburgh op voorsprong bracht. Mike Richards maakte twee minuten later alweer gelijk, en zorgde even later zelfs voor de 1-2 voorsprong voor de Flyers. Sydney Crosby deed deze voorsprong echter al snel weer teniet, waarna uitblinker Evgeni Malkin zeven seconden voor het einde van de eerste periode de 3-2 binnenschoot. In de tweede periode zorgde diezelfde Malkin voor de 4-2 door in een man minder situatie uit een razendsnelle breakaway te scoren.

In de finale van de Western Conference speelden de Dallas Stars en de Detroit Red Wings donderdag al hun eerste wedstrijd. De Red Wings wonnen in eigen huis met 4-1 en kunnen in de thuiswedstrijd van vanavond hun voorsprong uitbouwen.