'De Graafschap verlaat De Vijverberg'

De Graafschap denkt eraan om een nieuw stadion te laten bouwen. Vrijdag werd er bekend gemaakt dat de Superboeren onderzoek gaan doen naar de haalbaarheid van een nieuw onderkomen op een andere locatie.

De Superboeren willen bekijken of de komst van een nieuw stadion kan leiden tot de benodigde budgetverhoging. De Graafschap meldt in een persbericht: ""De markt leert dat het bereiken van de doelstelling om structureel in de Eredivisie te voetballen gepaard gaat met een budget van minimaal vijftien miljoen euro. Op de huidige locatie van De Vijverberg is een budget van hoger dan circa tien miljoen euro helaas niet realiseerbaar"

Een positieve uitslag zal uiteindelijk snel tot een beslissing van de Doetinchemse club volgen: "Mocht het haalbaarheidsonderzoek leiden tot een positief advies, dan zal De Graafschap uiterlijk eind 2008 besluiten of een nieuw stadion wordt gerealiseerd en op welke locatie."

De Graafschap speelde haar eerste duel in het jaar 1954 op de Vijverberg. Het eerste doelpunt werd op 4 september 1954 gescoord door Anton Beumer in de wedstrijd tegen Fortuna '54 die uiteindelijk in 1-1 zou eindigen.