Wie wint 'F1 Driven Dutch Racedriver of the Year

Vandaag zijn de acht kandidaten voor de 'F1 Driven Dutch Racedriver of the Year' bekend gemaakt. Michiel Mol zal samen met een vakjury de acht rijders volgen en beoordelen.

Renger van der Zande, Yelmer Buurman, Giedo van der Garde, Jeroen Bleekemolen, Ho-Pin Tung, Chris van der Drift, Carlo van Dam en Shirley van der Lof zijn de kandidaten voor de nieuwe prijs. Jos Verstappen en Robert Doornbos waren door de Nederlandse autosport fans in de lijst gekozen maar worden geweerd. "Helaas is Robert uitgesloten van deelname, omdat hij op dit moment (nog) nergens rijdt en de jury hem dus niet kan volgen. Jos Verstappen behaalt nog altijd superresultaten, maar maakt plaats voor jong talent, die hem wellicht ooit op kunnen gaan volgen. Voor alle overige kandidaten komt er volgend jaar natuurlijk weer een nieuwe kans om mee te strijden", aldus de organisatie in een verklaring.

Michiel Mol heeft de prijs opgezet om Nederlands talent te helpen om ver te komen met hun racedroom. Naast de mede-eigenaar van Force India zitten Jan Lammers (racelegende), Allard Kalf (F1-analist bij RTL), Kees van der Grint (sportbaas van Bridgestone) en Lodewijk Varossieau (oud-manager van Christijan Albers en nu manager van Van der Garde).

Uiteraard mogen de Nederlandse autosportfreaks ook stemmen via de website van de organisatie.