Davids inzetbaar tegen FC Twente

Ajax kan aanstaande zaterdag weer beroep doen op Edgar Davids. De Amsterdammers nemen het dan namelijk op tegen FC Twente. De ploeg die het beste uit het tweeluik in de finale van de playoffs komt, plaatst zich voor de voorrondes van de Champions League.

Afgelopen maandag, tijdens het thuisduel met SC Heerenveen (3-1), moest Davids verstek laten gaan. Een blessure aan zijn lies was hier verantwoordelijk voor. De speler is inmiddels voldoende hersteld en zal zaterdag weer in actie komen.

Voor Thomas Vermaelen is het seizoen voorbij. De verdediger van de Amsterdamse formatie heeft nog teveel last van zijn lies. Hierdoor is het voor hem ook niet mogelijk om volgende week zondag, tijdens de tweede ontmoeting tussen FC Twente en Ajax, mee te spelen.

Adrie Koster, trainer van Ajax, verklapte vrijdag al een beetje hoe de ploeg zal gaan spelen. "We moeten FC Twente op het middenveld het voetballen onmogelijk maken," aldus de oefenmeester. ""Ik sla FC Twente op dit moment hoger aan dan Heerenveen. We hebben dit seizoen nog niet van ze gewonnen. Dat zegt voldoende. Toch zie ik wel kansen voor ons. Ik vind dat mijn spelers een fitte indruk maken. Ze zijn klaar voor twee zware duels met FC Twente."