[A1GP] Panis wil A1-Ferrari testen

Olivier Panis wil graag een keer de nieuwe A1GP-auto van team Frankrijk testen. De oud-Formule 1-coureur was al actief als sportief directeur voor zijn land.

"Eerst zal ik teameigenaren Jean-Paul Droit en Eric Boullier vriendelijk vragen of ik een keer met de auto mag testen", aldus de man die de GP van Monaco won in 1996. "Misschien kan dat in augustus, tijdens de officiële testsessie van de A1GP. Het lijkt me in elk geval erg leuk om straks met de nieuwe auto te gaan rijden en de wagen te leren kennen. Volgend seizoen wordt er in de A1GP gereden met Ferrari-wagens en dat is een grote stap voorwaarts voor deze klasse.'

"Misschien wil ik me volgend jaar wel meer bezighouden met de A1GP en bij meer races bijwonen. En als ik het naar mijn zin heb tijdens die testsessie, dan lijkt het me erg leuk om ook een keer te gaan racen. Team Frankrijk won het eerste A1-seizoen met overmacht. Vorig seizoen werden ze vierde en ook dit jaar legde ze beslag op de vierde stek. Tijdens de Le Mans Series is de Fransman ook actief.