O'Sullivan wereldkampioen snooker

Ronnie O'Sullivan heeft het wereldkampioenschap snooker op het zijn naam geschreven. In de finale in Sheffield werd Ali Carter vrij gemakkelijk aan de kant geschoven: 18-8.

O'Sullivan won het eerste frame en hoefde zijn leiding nimmer af te staan. De Engelsman, die reeds tweemaal eerder de titel won, liep al zeer snel uit naar 3-0. Carter kon slechts krampachtig aanhaken, en keek na de eerste sessie al tegen een 6-2 achterstand aan. In de avondsessie op zondag ging het niet veel beter voor Carter, terwijl Rocket Ronnie verder ging met domineren. Foutloos was het allemaal niet, maar zodra hij een break moest beëindigen waren zijn safety's zo goed dat zijn opponent weinig in kon brengen.

Vanmiddag kon de 32-jarige O'Sullivan beginnen met een 11-5 voorsprong, en wist hij de foutjes van Carter wederom af te straffen. Hij won de sessie opnieuw, en liep uit naar 16-8. Hierdoor had hij nog slechts twee frames nodig in de beslissende sessie. Carter leek nog een beetje terug te kunnen doen, maar een fout voorkwam een extra frame voor hem, terwijl O'Sullivan het afmaakte. Voor de 28-jarige Carter was het pas zijn eerste finale in een rankingtoernooi.

Submitter:  Bron: FOK!sport