FC Volendam kampioen Jupiler League

FC Volendam is kampioen van de Jupiler League en promoveert naar de Eredivisie. De ploeg uit Volendam won vanavond met 0-1 van ADO Den Haag. RKC Waalwijk, de nummer twee van de competitie, wist zijn duel van Fortuna Sittard (2-1) ook te winnen, maar had een minder goed doelsaldo.

FC Volendam mocht zich sinds 21 maart koploper van de Jupiler League noemen. Toen wisten de selectie van trainer Stanley Menzo namelijk met 3-0 van TOP Oss te winnen. RKC Waalwijk liet in diezelfde week punten liggen door gelijk te spelen tegen Helmond Sport (3-3).

Sindsdien waren de ploegen aan elkaar gewaagd en hadden tot vandaag hetzelfde aantal punten. Het doelsaldo van FC Volendam was echter iets beter, waardoor zij uiteindelijk met de titel aan de haal zijn gegaan. Eerder vandaag liet Zelkjo Petrovic, trainer van de Waalwijkers, nog weten dat zijn ploeg de titel zou pakken. Nu is dus gebleken dat het seizoen voor de Brabantse club nog niet voorbij is, aangezien ze veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie.

FC Den Bosch, FC Zwolle en Go Ahead Eagles zullen samen met RKC Waalwijk tijdens de nacompetitie in actie komen. Dit gezelschap zal nog worden aangevuld met twee ploegen uit de Eredivisie. In deze competitie wordt de laatste speelronde zondag gespeeld, waarna alle ploegen bekend zullen zijn.

Submitter:  Bron: FOK!sport