Heidfeld niet verbaasd

Was het voor vele fans een verrassing dat BMW bovenaan de constructeursstand zou staan na drie races, ook Nick Heidfeld had dat niet verwacht. Zelf staat de Duitser tweede in het rijdersklassement na drie races.

"Het gaat beter dan we hadden verwacht, maar het kan nog beter. We hadden nog meer punten kunnen hebben, maar goed, de meeste teams kunnen hetzelfde zeggen. Bij Ferrari en McLaren zijn de eerste races ook niet perfect verlopen. Bij ons is dat niet anders," aldus de 31-jarige coureur.

Volgens eigen zeggen heeft Heidfeld geen seconde getwijfeld aan de goede vorm van het team. "Tegen het einde van de winter wist ik dat we er vrij goed voor stonden. Maar sommige mensen wilde gewoon niet naar me luisteren. Die bleven het liever hebben over de problemen die we aan het begin hadden. We wisten echter dat we een goede stap vooruit hadden gezet, we hadden allen niet verwacht dat die stap zo groot zou zijn. Hopelijk zijn we tegen het einde van het seizoen sterk genoeg dat we op onze eigen kracht een race kunnen winnen."

Ondanks alle voorspoed zijn zowel BMW als Heidfeld nog op zoek naar hun eerste Formule 1-overwinning.