Yao Jie met moeite naar tweede ronde

Yao Jie heeft zich voor de tweede ronde van het EK badminton in het Zweedse Herning geplaatst. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. De geboren Chinese wist pas in de derde set het verschil met haar tegenstandster Kristina Ludikova uit Tsjechië te maken.

Ludikova begon goed aan de wedstrijd en haalde prompt de eerste game (21-17) binnen. In de tweede game wist Jie zich te herpakken en wist deze met 18-21 in de wacht te slepen. In de beslissende derde game (10-21) vond ze haar zelfvertrouwen terug en stapte na een klein uur van de baan.

Judith Meulendijks kende minder problemen tijdens haar partij tegen Gabriela Banova uit Bulgarije. De Brabantse badmintonster had aan twee games (21-12 en 21-10) genoeg en zal het in de volgende ronde op moeten nemen tegen landgenote Rachel van Cutsen.

Jie en Meulendijks zijn ook nog in de race voor een ticket voor de Olympische Spelen, maar dan zullen zij tot de halve finales moeten reiken. Het is overigens zo dat er slechts één ticket beschikbaar is voor het damestoernooi in Beijing.