Onzekere toekomst voor Beenhakker

Het is nog maar de vraag hoe lang Leo Beenhakker nog bondscoach van Polen is. Het land wordt namelijk geteisterd door een gok- en omkoopschandaal. Hierbij zijn sinds 2005 al 117 mensen voor aangeklaagd en het kan funest worden voor de deelnemer aan het naderende EK voetbal.

"Ik ben bang voor de gevolgen voor het Poolse voetbal en dat geldt op dit moment ook voor mijn toekomst", liet Beenhakker in een reactie weten. De aanklager van de Poolse bond heeft onder andere bondsmedewerkers, trainers, scheidsrechters en spelers aangeklaagd. Er zijn maar liefst 29 ploegen uit de hoogste voetbalklassen bij dit schandaal betrokken.

Michal Listkiewicz, verantwoordelijk voor de aanstelling van Beenhakker in 2007, heeft eerder al bekend gemaakt dat het bondsbestuur in september zal aftreden. Dit gebeurde onder druk van de Poolse overheid. Bovendien stelt de bondsvoorzitter zich niet meer beschikbaar voor een nieuwe periode.

Beenhakker, die tevens de eerste buitenlandse bondscoach van de nationale ploeg van Polen was, heeft naar eigen zeggen perfect samengewerkt met Listkiewicz. De oefenmeester is bang dat hij met de opvolger van de bondsvoorzitter niet zo goed kan opschieten. "Door deze situatie is ook mijn toekomst als bondscoach van Polen onzeker. Ik wil graag blijven, maar we moeten de ontwikkelingen van de komende weken of maanden afwachten."