Uitslag Chelsea - Fenerbahçe

Chelsea heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De ploeg van Avram Grant maakte in Londen een eind aan de dromen van Fenerbahçe: 2-0.

Na het verlies in Turkije moest Chelsea in het eigen Stamford Bridge wel komen. Aan 1-0 hadden de Engelsen genoeg, en lang hoefden de supporters van de Blues niet de wachten op het doelpunt. Al na vier minuten werkte Michael Ballack een corner van Frank Lampard achter Volkan Demirel. Terwijl tweede doelman Carlo Cudicini geblesseerd moest afhaken zetten de Turken meer druk. Dit leidde echter niet tot een gelijkmaker, maar Chelsea slaagde er ook niet in om voor rust de voorsprong te vergroten.

Ook in de tweede helft kreeg Chelsea het niet voor elkaar het duel te beslissen. Daardoor kreeg Fenerbahçe af en toe de kans om gelijk te maken, maar echt gevaarlijk werd het niet. Didier Drogba en zijn aanvalskompanen creëerden vaak mogelijkheden maar stuitten voortdurend op de uitstekend keepende Volkan. Tot vlak voor tijd althans, toen Frank Lampard zo'n meter voor de goal stond en werd bereikt door de voorzet van Michaël Essien. Diezelfde Essien leek het in blessuretijd helemaal te beslisen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Fenerbahçe zou echter niet meer scoren, waardoor Chelsea Liverpool treft in de halve finale.

Chelsea FC* (ENG) - Fenerbahçe SK (TUR) 2-0 (1-2)
4' Michael Ballack 1-0
87' Frank Lampard 2-0

Arbiter: Herbert Fandel (GER)
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Gele kaart: Michaël Essien, Ricardo Carvalho (Chelsea)

Opstellingen:

Chelsea FC: Cudicini (Hilário/26); Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole; Makélélé; Joe Cole (Malouda/85), Ballack, Lampard, Kalou (Belletti/58); Drogba.

Fenerbahçe SK: Volkan; Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Gökçek Vederson (Bilgin/89); Maldonado (Kezman/60), Aurélio, Kazim Kazim; Deivid, Alex; Semih Sentürk (Ugur Boral/75).

Submitter:  Bron: FOK!sport