Uitslagen Engeland speelronde 32

Manchester United komt almaar dichterbij titelprolongatie. Liverpool heeft weer wat lucht gekregen op de vierde stek na winst op directe concurrent Everton.

Liverpool stond bij aanvang van deze speelronde twee punten voor op nummer vijf Everton. De twee clubs ontmoetten elkaar zondag in de Merseyside Derby. The Reds openden uitstekend, en door een treffer van clubtopscorer Fernando Torres stond de 1-0 al snel op het scorebord. Na de openingstreffer kwamen er nog legio kansen voor de ploeg van Rafa Benítez, maar keer op keer werd het net niet gevonden. Hierdoor kregen de bezoekers op Anfield de kans om langszij te komen, maar ook Everton wist de bal niet voorbij de goalie te krijgen. Uiteindelijk konden de fans van Liverpool opgelucht zijn; het zou 1-0 blijven.

Arsenal kende een uitermate lastig weekend, al liep het goed af. Uit bij Bolton Wanderers was het na een kwartier al 1-0 door een goal van Matthew Taylor, en na een half uur kwamen de Londenaren ook nog eens op tien man nadat Abu Diaby bijna het been van Grétar Steinsson brak. Op slag van rust zorgde Taylor ook nog eens voor de tweede Bolton-goal. Na rust zetten The Gunners de achtervolging in. William Gallas werkte een corner achter Ali Al Habsi, en even later mocht Robin van Persie een strafschop binnenschieten, die versierd was door Aliaksandr Hleb. In de laatste minuut gaf Bolton het helemaal weg. Een inzet van Cesc Fabregas werd van richting veranderd en resulteerde in de 2-3.

Koploper Manchester United had totaal geen moeite met Aston Villa. Cristiano Ronaldo was weer eens de gevierde man bij de Mancunians. De Portugese aanvaller zorgde zelf voor de 1-0, nadat een corner van Ryan Giggs bij hem belandde. Vervolgens ging hij zijn teamgenoten bedienen. Allereerst werd zijn voorzet op Carlos Tévez binnengekopt, en na rust resulteerden twee passes op Wayne Rooney ook in twee treffers. Villa kon weinig inbrengen en mocht zich nog enigszins gelukkig prijzen dat het bij vier tegentreffers bleef.