Koevermans praat nog niet over titel

Danny Koevermans kan zich zaterdagavond revancheren voor het mislopen van de titel van vorig seizoen. De spits stond toen nog onder contract bij AZ en had nog een kans om het kampioenschap binnen te slepen. Uiteindelijk bleek Excelsior te sterk en ging de schaal naar PSV.

Aanstaande zaterdag zou Koevermans wel eens met een brede grijns van het veld kunnen stappen. De aanvaller staat, dit keer met PSV, op het punt om voor het eerst in zijn carrière als profvoetballer kampioen van Nederland te worden. Mocht PSV van NEC winnen én laat Ajax punten liggen bij SC Heerenveen, dan is de vierde landstitel voor de Eindhovenaren veilig gesteld.

Toch blijft Koevermans realistisch en kijkt nog niet naar de naderende festiviteiten. "Dat doe ik niet meer," liet hij vrijdag na de training weten. "Ik praat pas over de titel als het zover is. Ik heb geleerd van vorig seizoen."

Met dat laatste refereerde Koevermans naar de laatste dagen voorafgaand aan een mogelijk kampioenschap voor AZ. De speler sprak veel over de mogelijke titel en was ook zijn zenuwen nauwelijks de baas. Het lijkt echter een kwestie van tijd, voordat De Koef de schaal boven zijn hoofd kan houden.