[MLB] Red Sox winnen seizoensopener

Het honkbalseizoen in Amerika is weer begonnen. Dinsdag was het ‘Opening Day’ voor de Red Sox en de Oakland Athletics. De kampioenen van vorig jaar hadden het lastig, maar wisten uiteindelijk in de verlening toch te winnen. De eindstand was 6-5.

Het duel werd gespeeld in Tokyo, de voormalige thuishaven van de startende Red Sox-pitcher Daisuke Matsuzaka. In de Tokyo Dome waren er 44,628 mensen aanwezig die een enerverende wedstrijd zagen. Omdat het na negen innings 4-4 was geworden, moest er een beslissende tiende inning aan te pas komen. Daarin was Manny Ramirez de held aan de zijde van Boston. Met twee man op de honken sloeg hij bal diep in het middenveld en konden beide lopers scoren. Oakland kon dit niet toppen en verloor zijn eerste wedstrijd.

Overigens wist Oakland de dag erna wel te winnen van Boston. De A’s sloegen op woensdag in de derde inning een homerun waaruit drie man scoorden. Uiteindelijk wonnen ze met 5-1. In de komende week zullen alle teams hun eerste reguliere wedstrijd spelen.