Ferdinand nieuwe captain Engeland

Rio Ferdinand is de nieuwe aanvoerder van het Engelse nationale team. Ondanks de terugkeer van David Beckham heeft bondscoach Fabio Capello voor de verdediger van Manchester United gekozen.

Engeland treedt vanavond aan in en tegen Frankrijk in een vriendschappelijke wedstrijd. Ferdinand mag in dit duel de aanvoerdersband van the Three Lions dragen. Toch is het mogelijk dat het bij één optreden blijft, daar Capello een paar spelers wil uitproberen als aanvoerder, om zo vóór de WK-kwalificatie begint een definitieve keuze te maken.

De statistieken in het nationale elftal voor de 29-jarige verdediger zijn in ieder geval goed te noemen. Als Ferdinand speelt wint Engeland 57% van hun wedstrijden. Bovendien incasseert het team dan slechts 0,71 treffer per duel. Dat is slechts 47% en iets minder dan één goal als de speler van Manchester United ontbreekt. Sinds 1997 speelde Ferdinand 65 interlands, waarin hij twee keer doel trof. Hij speelde vanaf dat jaar alle wereldkampioenschappen, maar schitterde nog nooit op een Europees kampioenschap.