Trulli bejubelt vierde plek

Na een aantal slechte seizoenen voor het team van Toyota, haalde coureur Jarno Trulli op het circuit van Sepang een uitstekende vierde plaats. Een derde plek om van te starten heeft zeker meegeholpen, maar het was vooral het team dat goed werk deed, aldus een dolblije Trulli.

Het bracht Trulli in een uitermate goede stemming na afloop: "Het is fijn om weer punten te scoren na zo een sterke race. Ik ben vooral blij voor het team, hier en in Keulen. Dit resultaat is voornamelijk aan hen te danken en ik wil het dan ook aan hen opdragen." Hij vatte zijn zijn race als volgt samen: "Ik had het moeilijk in de eerste bocht, daar verloor ik grip, ging te wijd en raakte ik Nick Heidfeld. Daardoor verloor ik wat terrein. Maar het lukte me om de McLarens bij te houden."

"Doordat het team goed werk deed bij de pitstops kon ik voorbij komen aan Mark Webber en tegen het einde zat ik in een geweldig gevecht met Lewis Hamilton. We pushten elkaar flink. Hij was natuurlijk een fractie sneller dan ik, maar ik heb honderd procent gegeven. Dankzij het team hadden we een probleemloos weekend en konden we vierde worden", aldus de Italiaan, die na zijn race behoorlijk bezweet uit zijn auto klom.

Timo Glock, die zich in de kwalificatie naar een tiende startplek had weten te vechten, zag zijn hoop al in de eerste ronde vervliegen. Een overijverige Williams-coureur Nico Rosberg probeerde hem in bocht 14 binnendoor te passeren, maar de bolides kwamen met elkaar in aanraking. Rosberg verloor daarbij de voorvleugel en kon toch de race uitrijden, maar Glock werd gedwongen terug te sukkelen naar de pit, waar hij moest opgeven.

Ondanks deze opgave van Glock, kon teambaas Tadashi Yamashina zijn enthousiasme over het resultaat in Maleisië niet onder stoelen of banken steken. "Dit maakt de teleurstelling uit Australië weer helemaal goed. Iedereen binnen het team is zó blij met dit geweldige resultaat na zo'n goede race. Het gevecht in de laatste stint met Hamilton was precies het soort dat ik leuk vind, dus ik wil Jarno bedanken voor een excellent optreden. Hij verloor wat ruimte toen hij 'gesandwiched' werd in de eerste bocht, maar daarna was hij verder snel en de brandstofstrategie en pitstops waren perfect", aldus een zeer tevreden Yamashina.

Trulli staat momenteel op een verdienstelijke achtste plek met vijf punten voor het rijderskampioenschap, net achter Rosberg en Fernando Alonso. Toyota ligt op een zesde plaats voor het constructeurskampioenschap, één punt achter Renault. Het was het beste resultaat voor Toyota sinds Ralf Schumachers vierde plek bij de Franse Grand Prix in 2006.