Toro Rosso deze race zonder punten

Het team van Scuderia Toro Rosso wist in de Grand Prix van Maleisië geen punten te pakken. Sébastien Bourdias spinde in de eerste ronde al de baan af en Sebastian Vettel had een onwillige versnellingsbak waardoor ook hij de race voortijdig moest staken.

Bourdais vertelde: "Ik had een goede start, maar kwam vast te zitten tussen twee versnellingen. Ik kwam tot de vierde bocht, waar ik gepasseerd werd. In de vijfde bocht zat iemand aan mijn binnenkant en in de volgende bocht zat ik aan zijn buitenkant, waardoor ik op het vuile gedeelte van de baan terecht kwam. De auto brak weg en ik spinde van de baan. En zo was mijn race voorbij."

"Ik kreeg steeds meer moeite met schakelen en met de stuurbekrachtiging", zei Vettel na afloop. "Vervolgens begon te achterkant van de auto te branden toen ik stopte. Dat kan gebeuren als alles oververhit raakt. Tot dat punt had ik een redelijke race. Ik had veel last van de banden in de eerste stint en te veel onderstuur, maar na m'n stop werd dat een stuk beter." Vettel strandde 17 rondes voor het einde met een boel rook achteruit zijn bolide.