[NBA] New Orleans haalt uit tegen Houston

De Houston Rockets waren het gevreesde team in februari en begin maart. De oude club van Hakeem 'The Dream' Olajuwon won 22 wedstrijden op rij. Tien van die wedstrijden waren zonder sterspeler Yao Ming. Gisteravond verloren ze hun tweede wedstrijd op rij. De New Orleans Hornets wonnen met 90-69.

De Rockets moesten zich hergroeperen na de verloren wedstrijd tegen de Boston Celtics. De ploeg snakte naar adem: "Het verlies kwam eigenlijk goed uit", zei Rafer Alston, de point guard van de Rockets na de wedstrijd. "Er is minder druk op ons nu en we kunnen ons weer concentreren op het halen van de playoffs." Door het nonchalante spel van de club uit Texas gingen ze met grote cijfers onderuit in New Orleans.

Het leek dat Bonzi Wells, voormalig speler van de Rockets, wraak nam. Wells die eerder dit seizoen geruild was voor Bobby Jackson, speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De kleine shooting guard scoorde 25 punten in 26 minuten speeltijd. Wells, die bekend staat om het pakken van vele rebounds, bleef in die categorie steken op twee. Chris Paul, de kandidaat voor de MVP-titel van de Hornets, had 21 punten, tien assists en vier rebounds.

New Orleans pakte met de overwinning de koppositie in het Western Conference, de Rockets zakten naar de derde plaats.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
New Orleans HornetsHouston Rockets90-69
Toronto RaptorsMiami Heat96-54
Philidelphia SixersDenver Nuggets115-113
Orlando MagicWashington Wizards86-87
Indiana PacersCharlotte Bobcats102-95
New Jersey NetsAtlanta Hawks125-117
Cleveland CavaliersDetroit Pistons89-73
Minnesota TimberwolvesMemphis Grizzlies98-94
Phoenix SunsSeattle Sonics110-98
Los Angeles ClippersGolden State Warriors100-116