Voorzitter Heracles: "Verbeek of Heerkes"

Twee trainers komen nog in aanmerking om volgend seizoen trainer van Heracles Almelo te worden. Volgens de voorzitter van Heracles, Jan Smit, kunnen Gertjan Verbeek of de huidige trainer Gert Heerkes volgend seizoen trainer worden.

Heerkes doet het sinds zijn aanstelling als trainer niet slecht bij de Almeloërs. Ze hebben een gat van vijf punten boven de degradatiestreep en pakten na de winterstop al achttien punten uit elf duels. Smit is dan ook tevreden over Heerkes: "Die keuze blijkt nu van visie en lef te getuigen. Als het niet goed had uitgepakt, zou iedereen hebben geroepen dat Heracles weer voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten. Hoe vaak heb ik niet moeten horen dat we een ervaren trainer moesten aantrekken."

Maar de voorzitter wil nog niet over contractverlenging praten van de huidige trainer. "We praten daar pas over als de ploeg zich heeft gehandhaafd." Gertjan Verbeek, de huidige trainer van SC Heerenveen, is de tweede kandidaat voor het trainersschap van volgend seizoen. "De keuze is tussen Verbeek en Heerkes. Ik heb Gertjan een aanbieding gedaan voor onbepaalde tijd. Hij heeft nog niet afgezegd. Maar we moeten eerst in de Eredivisie blijven. Bij degradatie gelden andere opties", aldus Smit.