Uitslagen Engeland speelronde 30

Afgelopen weekend werd in de Engelse competitie de 30e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, de vernieuwde stand en het programma voor de komende week.

Arsenal redt punt in slotfase
Arsenal heeft zaterdagavond wederom belangrijke punten laten liggen. De ploeg van trainer Arsène Wenger speelde namelijk gelijk tegen Middlesbrough (1-1). Hierdoor kon Manchester United uiteindelijk de leiding nemen, doordat zij een beter doelsaldo hebben.

The Gunners, waar Robin van Persie voor het eerst weer in de basis startte, hoopten na drie wedstrijden zonder winst weer eens op de volle drie punten. Deze hoop werd na 25 minuten al de grond ingeboord door een treffer van Jeremie Aliadiere. Lange tijd leek het er op dat Middlesbrough met de winst aan de haal zou gaan, maar Kolo Touré dacht hier anders over. Vijf minuten voor tijd bracht hij zijn ploeg namelijk op gelijke hoogte. In de slotfase ontving Mido nog een rode kaart, omdat hij met een te hoog geheven been het gelaat van Gaël Clichy raakte. Deze laatste liep een hoofdwond op en kon het duel niet afmaken.

Belangrijke punten voor Wigan Athletic
Wigan Athletic heeft zondagmiddag belangrijke punten in de wacht gesleept. De ploeg wist in eigen huis namelijk met 1-0 van Bolton Wanderers te winnen. Door deze winst steeg de ploeg naar de twaalfde plaats en nam afstand van de degradatiezone.

Het enige doelpunt van het duel werd door Emil Heskey gemaakt. Voor rust wist de aanvaller de bal, door middel van een volley, tegen de touwen te werken. Op het moment van het doelpunt speelde Bolton Wanderers al met tien spelers, omdat Jason Koumas na zes minuten al kon inrukken met een rode kaart.