Punten F1-manager ronde 1

Het is maandagavond en afgelopen weekend is het F1-circus uit zijn winterslaap gekomen. Hieronder vind je de eerste tussenstand.

Lewis Hamilton won op Albert Park voor Nick Heidfeld en Nico Rosberg. In totaal beëindigden maar negen coureurs de race. Rubens Barrichello werd echter na afloop van de race uit de uitslag verwijderd. Dit betekent dat de Braziliaan ook de coureur is met de meeste minpunten, 60 in totaal. De Stop & Go levert 10 strafpunten op, 50 zijn er voor zijn diskwalificatie toegekend. Timo Glock behaalde tien minpunten. Minpunten waren er ook voor de motoren van Ferrari (-30), Toro Rosso (-15) en Force India (-10). De Renault-motor van Red Bull kreeg tien strafpunten. Force India kreeg ook strafpunten voor het chassis, evenals dat van Toyota kreeg het onderdeel -15 punten.

De winnaar van de eerste ronde is Wootboon, met 170 punten. De tweede plaats zal gedeeld worden door 10 deelnemers die allen 163 punten hebben gekregen. Ook is er een eerste algemeen klassement, daarin staat natuurlijk Wootboon eerste met 170 punten. Ook in het algemeen klassement staan 10 personen op de tweede plaats.

De tussenstand in de diverse subleagues is momenteel nog niet bekend. Zodra deze bekend is, verschijnt hiervan een bericht op FOK!sport.

Voor de volgende ronde kun je wisselen tot zaterdag 22 maart 00:01 uur.

Update 10:50
Er lijkt iets te zijn misgegaan in de puntentelling. We zijn bezig met een oplossing en hopen dit zo snel mogelijk gerealiseerd te hebben. Zodra er aanpassingen zijn geweest zullen we dat uiteraard melden.

Update 21:48
Als het goed is, zouden de punten van de eerste ronde van de F1-manager nu moeten kloppen. Bedankt voor jullie begrip.

Submitter:  Bron: FOK!sport