[NBA] Monsterscore voor Denver tegen Seattle

In een week waar alles perfect ging voor de Denver Nuggets, kon de zondag door de Seattle Sonics ook niet verpest worden. Het werd de avond van de Nuggets in het Pepsi Center in Denver. Het team uit het berggebied won vrij gemakkelijk van de Seattle Sonics met 168-116.

Het is 46 jaar geleden dat een NBA-team zo veel punten scoorde. De laatste keer dat dit gebeurde, was in maart 1962. De toenmalige New York Knicks scoorden 169 tegen de Philidelphia Sixers. Kenyon Martin, de power forward van de Nuggets kon het zelf niet geloven. “De mensen zullen denken dat het een drukfout is geweest”, zei Martin na afloop. Martin eindigde de wedstrijd met 23 punten, acht rebounds en twee geblokte schoten. Acht van de twaalf spelers van de Nuggets eindigden in de dubbele cijfers, met als topscorer Carmelo Anthony met 26 punten.

Eerder dit seizoen wonnen de Nuggets al met 138-96 van de Sonics in Seattle. Voor aanvang van de wedstrijd van gisteravond zei Chris Wilcox, de forward van de Sonics, dat ze die avond zouden nemen. Na afloop van de wedstrijd was Wilcox niet bereid om voor de camera’s te verschijnen. Het was niet de eerste monsterscore van de Nuggets deze week. Eerder werden de Memphis Grizzlies al met 22 punten verschil verslagen, ook de Toronto Raptors gingen onderuit in Denver met 32 punten verschil. De Nuggets staan op dit moment negende in de Western Conference. Op de achtste plaats staan de Golden State Warriors die één wedstrijd meer gewonnen hebben. Deze felbegeerde achtste plaats geeft recht op het meedoen aan de play-offs.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Denver NuggetsSettle Sonics168-116
Detroit PistonsNew Orleans Hornets105-84
Houston RocketsLos Angeles Lakers104-92
Cleveland CavaliersCharlotte Bobcats98-91
Miami HeatDallas Maverics73-98
New York KnicksAtlanta Hawks98-108
Sacramento KingsToronto Raptors106-100