Barnsley en Portsmouth stunten in FA Cup

Barnsley heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door het FA Cup-duel tegen Chelsea met 1-0 te winnen. Eerder op de dag zorgde Portsmouth ook al voor een verrassing door van Manchester United (1-0) te winnen.

Barnsley, dat uitkomt in het Engelse Championship, plaatste zich door middel van een doelpunt van de Nigeriaan Kayode Odejayi voor de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi. Het is overigens niet de eerste keer dat de kleine club voor een stunt zorgt. Eerder dit seizoen werd voetbalgrootmacht Liverpool ook al uitgeschakeld.

Ook op Old Trafford, waar Manchester United tegen Portsmouth speelde, werd er slechts één doelpunt gemaakt. Sulley Ali Muntari maakte geen fout toen hij een strafschop mocht nemen. Deze werd veroorzaakt door doelman Tomasz Kuszczak, nadat Milan Baros in het strafschopgebied dankbaar naar de grond ging. De arbiter gaf de sluitpost van The Mancunians overigens een rode kaart. Edwin van der Sar begon in het doel van de club uit Manchester, maar liet zich in de rust wisselen vanwege klachten aan zijn lies.